Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Anarhist Spiritual - Spargând Lanțurile Iluziei Consensuale - cover

Anarhist Spiritual - Spargând Lanțurile Iluziei Consensuale

Dan Desmarques

Translator Mihai Preda

Publisher: 22 Lions

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Îmbarcați-vă într-o călătorie transformatoare care va contesta tot ceea ce credeați că știți despre spiritualitate, realitate și locul dumneavoastră în cosmos. „Anarhist Spiritual: Spargând Lanțurile Iluziei Consensuale” nu este doar o carte - este o rebeliune împotriva limitelor înțelepciunii convenționale și o chemare la trezirea scânteii divine din tine.
 
Într-o lume în care dogma domnește suprem și conformismul este norma, această lucrare revoluționară îndrăznește să pună întrebările pe care mulți oameni se tem să le pună. Pornind de la un izvor de experiențe personale și intuiții profunde, sunteți invitați să puneți la îndoială fundamentele convingerilor dumneavoastră și să priviți dincolo de vălul realității consensuale.
 
Pe măsură ce pătrundeți în aceste pagini, pregătiți-vă să vă confruntați cu adevăruri incomode și să contestați iluziile care v-au ținut mult timp captivi. Veți descoperi de ce religia organizată este adesea departe de adevărata iluminare spirituală, de ce instituțiile academice pot perpetua stagnarea intelectuală și cum așteptările societății vă pot înăbuși potențialul înnăscut. Dar aceasta nu este doar o critică a status quo-ului. Este o foaie de parcurs către eliberarea personală și înțelegerea cosmică. Printr-un amestec de sinceritate brută, analiză pătrunzătoare și înțelepciune transformatoare, veți învăța să:
 
- Cultivați o conexiune directă cu adevărurile universale care transcend dogmele religioase și științifice.
 
- Să identificați și să vă eliberați de limitările autoimpuse care vă țin blocați în mediocritate.
 
- Să vă îmbrățișați calea unică de creștere spirituală, chiar dacă aceasta vă pune în dezacord cu societatea.
 
- Explorarea sursei de înțelepciune interioară care zace latentă în tine.
 
- Navigarea în peisajul complex al relațiilor umane și al creșterii personale cu autenticitate și scop.
 
Anarhist Spiritual nu este pentru cei slabi de inimă sau pentru cei care se mulțumesc cu o spiritualitate superficială. Este pentru căutătorii, rebelii, vizionarii care simt că existența este mai mult decât pare. Este pentru cei care sunt suficient de curajoși încât să ajungă la limita sănătății mintale, să pună totul la îndoială și să renască. Dar fiți avertizați: această carte vă poate pune la încercare cele mai profunde convingeri, poate provoca o reflecție intensă asupra propriei persoane și poate cataliza o transformare personală profundă. Pentru cei dispuși să rupă lanțurile iluziei consensuale și să-și asume întreaga putere de co-creatori ai realității, recompensele sunt incomensurabile. Sunteți gata să deveniți un anarhist spiritual? Călătoria începe acum.
Available since: 11/04/2024.
Print length: 173 pages.

Other books that might interest you

  • Bonobo și ateul - cover

    Bonobo și ateul

    Frans de Waal

    • 0
    • 0
    • 0
    Ediție cu ilustrațiile autorului
    
    În Bonobo și ateul, Frans de Waal folosește cunoștințele dobândite în zeci de ani de cercetare a primatelor, și a speciei bonobo în particular, pentru a aprofunda cu ochiul fin al eseistului cultural, versat în istoria artei și în filozofie, probleme fundamentale ale naturii umane. Care este izvorul moralității și ce transformări a suferit aceasta pe parcursul evoluției? Putem fi buni și altruiști și în lipsa constrângerilor religiei? Este simțul moral apanajul omului, sau e prezent şi la speciile de maimuțe cu care ne înrudim? Pentru a afla un răspuns la toate acestea și pentru a ne înţelege mai bine condiţia, autorul ne propune să renunțăm la perspectiva antropocentrista și să privim nepărtinitor la primatele atât de apropiate nouă și la ce ne pot spune ele despre empatie, emoții, etică și religie.
    
    "În încercarea de a prezenta cât mai limpede evoluția empatiei umane, De Waal îmbină, cu mare finețe, cercetarea biologică de cea mai înaltă calitate cu observații filozofice pline de îndrăzneală și originalitate." (Nature)
    
    "Frans de Waal reușește o performanță rară astăzi: nu se lasă antrenat nici în capcana ateismului extremist, nici în cea a religiei. Scrisul lui este liber de orice formă de dogmatism." (New York Times)
    
    "O carte strălucită, care demontează definitiv ideea că moralitatea ar avea origini divine." (Independent)
    
    "Provocarea cea mare este să mergem mai departe, dincolo de religie și, mai ales, dincolo de moralitatea privită de sus în jos. Cele mai cunoscute «legi morale» ale noastre nu sunt decât niște rezumate post factum a ceea ce noi considerăm moral, fiind însă limitate ca sferă de acțiune și pline de hibe. Originile moralității sunt mult mai umile și sunt ușor de recunoscut în comportamentul altor animale. Descoperirile științifice din ultimele decenii contrazic perspectiva pesimistă potrivit căreia moralitatea e o spoială subțire menită să acopere răutatea înnăscută a omului. Dimpotrivă, e limpede că dacă trecutul nostru evolutiv nu ar fi decurs așa cum a decurs nu am fi ajuns niciodată atât de departe." (Frans de Waal)
    
    Doru Valentin Căstăian, "Bonobo şi ateul. Câteva gânduri despre umanism" (Contributors.ro, noiembrie 2017)
    Show book
  • Când este o femeie frumoasă? - cover

    Când este o femeie frumoasă?

    George Colang

    • 0
    • 0
    • 0
    Aşadar, când este o femeie frumoasă? 
    Nu este tocmai atunci când nu ţine morţiş să se perfecţioneze pentru o lume ce oricum o falsifică? Oglinda în care se scaldă este doar un pretext pentru imperfecţiunile pe care le ascunde cu ardoare. O femeie este puternică atunci când lumea ei arată ca o oglindă; atunci când reuşeşte să-şi ascundă însăşi slăbiciunile, doar pentru a erupe în golul care o desparte de peronul concret al vieţii sale. O femeie frumoasă nu aşteaptă niciodată în gară. O femeie frumoasă nu-şi ascunde cu ardoare imperfecţiunile. Dimpotrivă, face haz de necaz. O femeie este frumoasă atunci când este vulnerabilă, căci puterea ei derivă tocmai din această nebuloasă ascunsă bărbaţilor. O femeie este frumoasă atunci când zâmbeşte ca o lacrimă, dar şi invers. O femeie este frumoasă atunci când erupe cu naturaleţea ei. O femeie este frumoasă atunci când se joacă cu cuvintele la fel cum se joacă şi cu sufletele celor din jurul ei. O femeie frumoasă, pentru cei din jurul ei, o să fie mereu rea! O femeie este frumoasă atunci când dansează ca o sirenă, când se pliază genuin în raza muzicii. Când se identifică cu muzica. O femeie este frumoasă atunci când ştie ce vrea, chiar dacă nu ştie. O femeie este frumoasă atunci când se luptă ca o leoaică. O leoaică este frumoasă când vânează pentru leul ei. 
    Şi nu în ultimul rând, o femeie este frumoasă atunci când ştie să fie frumoasă.
    Show book
  • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

    Comorile Dharmei - Un curs de...

    Rabten Gheșe

    • 0
    • 0
    • 0
    Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
    adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
    valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
    nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
    ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
    stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
    năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
    noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
    răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
    minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
    măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
    putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
    aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
    Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
    acestei cărți.
    
    Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
    Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
    de meditație deplin realizat. În 1964
    devine unul din asistenții de filosofie ai
    S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
    de cărți importante asupra Dharmei și
    a fondat în Europa mai multe centre
    unde se studiază buddhismul tibetan:
    Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
    în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
    Centrul Tibetan în Hamburg.
    Show book
  • Meditații mindfulness pentru reducerea durerii - Exerciții pentru vindecarea corpului și a vieții tale - cover

    Meditații mindfulness pentru...

    Jon Kabat-Zinn

    • 0
    • 0
    • 0
    Oare cineva care ți-e drag sau chiar tu vă aflați printre acele persoane pentru care medicina nu a găsit încă un răspuns? Ți-e teamă că tu sau omul drag ție ați putea deveni dependenți de calmante? Sau poate ai experimentat deja mindfulnessul și îi cunoști deja puterea de vindecare.... 
     
    Bazată pe celebrul program mindfulness pentru reducerea stresului (MBSR), această carte îi propune cititorului o imersiune în conștientizarea propriei ființe, a propriului corp, având drept obiective reducerea durerilor acute sau cronice și, în cele din urmă, trăirea cât mai deplină a vieții sale. Temele meditațiilor prezentate în carte sunt respirația, durerea însăși, gândurile și emoțiile, conștientizarea, scanarea corporală. 
     
    Un real îndrumar, acest volum conține sfaturi practice, precum și un link către cinci meditații ghidate.  Și nu în ultimul rând, prezentarea sa grafică deosebită, servind nevoii de frumos a ființei umane, îl face să fie o încântare pentru ochi și suflet. 
     
    Jon Kabat-Zinn, Ph.D, este profesor de medicină și autor prolific, cunoscut în întreaga lume pentru metoda sa de reducere a stresului bazată pe mindfulness (MBSR). A înfiinţat, la Universitatea din Massachusetts, Clinica de Reducere a Stresului şi Centrul pentru Mindfulness. Tot la Editura Trei a fost tradusă și cartea sa Mindfulness pentru începători.
    Show book
  • Viața este grea - Cum ne poate ajuta filosofia să ne găsim calea - cover

    Viața este grea - Cum ne poate...

    Kieran Setiya

    • 0
    • 0
    • 0
    „Viața, prieteni, e grea — iar noi trebuie să spunem răspicat asta. E mai grea pentru unii decât este pentru alții. În decursul vieții noastre toți trecem prin vânt și ploi, dar, în timp ce norocoșii se usucă lângă foc, alții sunt făcuți ciuciulete de furtuni și inundații, atât literalmente, cât și metaforic. 
    Așadar ce e de făcut? Nu există leac pentru condiția umană. Însă, după douăzeci de ani în care am predat și am studiat filosofie morală, sunt de părere că aceasta poate fi de ajutor." – Kieran Setiya 
     
    Printr-o scriitură captivantă și o argumentație clară, Kieran Setiya, profesor la MIT, arată că cea mai pertinentă cale de a construi o viață cu adevărat bună ține mai degrabă de încercarea de a te confrunta cu realitatea decât de tendința oarbă de a te agăța de un ideal simplist de fericire permanentă. Bazându-se pe filosofia antică și modernă, precum și pe ficțiune, istorie, memorii, film, comedie, științe sociale și povești din experiența autorului, Viața este grea aduce mângâiere și compasiune. Accesibilă, plină de căldură și de bună-dispoziție, această carte oferă o hartă pentru a naviga pe teren accidentat, de la traume personale la nedreptățile și absurditatea lumii. 
     
    „A citi această carte este ca și cum ai vorbi cu un prieten atent care nu-ți spune niciodată să te înveselești, dar, oferindu-ți o companie blândă și o schimbare de perspectivă, oricum te face să te simți mai bine." – The New York Times Book Review 
     
    „În sfârșit, un filosof abordează sensul vieții și vine cu răspunsuri utile." – Sunday Times
    Show book
  • Bolile nu apar chiar din senin - Impactul evenimentelor negative asupra sănătății noastre - cover

    Bolile nu apar chiar din senin -...

    Cyril Tarquinio

    • 0
    • 0
    • 0
    „Moștenirea" pe care le-o transmitem copiilor noștri va fi în măsură să le afecteze creierul sau chiar patrimoniul genetic? Totul este oare scris dinainte sau fiecare are resurse, unele chiar nebănuite, care îi permite de multe ori să treacă prin aceste momente dificile mai puțin afectat decât era de așteptat? Odată scăpați din infern, putem oare spera că ne vom reface? Cartea de față va încerca să răspundă la toate aceste întrebări. Este o invitație la o călătorie științifică, pe care autorul o propune cu gândul de a face mai clară psihologia umană. Alternând rezultatele pe care ni le oferă cercetarea în domeniu cu reflecțiile personale și ilustrările clinice, această lucrare ne dă posibilitatea să ne întrebăm cum ne-au influențat sănătatea viața pe care am avut-o, educația pe care am primit-o și propriii noștri părinți. 
     
    Fără nicio îndoială, una din primele traume pe care le putem trăi este cauzată de lipsa dragostei. Să faci copii este mai degrabă simplu. Putem spune că natura este aproape perfectă și mecanismul destul de bine uns: întâlnirea, chiar accidentală, dintre un ovul și un spermatozoid duce în general, din negura timpurilor, la o sarcină și adesea la o naștere. La drept vorbind, problemele încep cel mai adesea atunci când se discută despre venirea pe lume a unui copil, mai ales atunci când această eventualitate nu figura în programul de festivități. Felul în care va fi întâmpinat acest fetus, dar și copilul sau adolescentul care va deveni el într-o bună zi este un aspect care nu trebuie neglijat și care, dacă nu i se acordă suficientă atenție, îl poate marca pentru totdeauna pe noul născut atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. 
    Cyril Tarquinio
    Show book