Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Femeia de la fereastră - cover

Femeia de la fereastră

A.J. Finn

Publisher: Litera Media Group

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Nu e paranoia dacă se întâmplă cu adevărat...Au trecut zece luni de când Anna Fox a ieșit ultima dată din casă. Zece luni în care a bântuit ca o fantomă prin camerele vechii sale locuințe din New York, pierdută în amintiri, prea înspăimântată ca să-și părăsească siguranța propriului cămin.Singura punte de legătură a Annei cu lumea reală este fereastra camerei sale, unde stă zi de zi, urmărindu-și vecinii. Când familia Russell se mută peste drum, Anna este imediat atrasă de aceasta. O familie perfectă cu trei membri, un ecou al vieții pe care și ea a dus-o cândva.Dar într-o seară, un țipăt teribil rupe tăcerea, iar Anna este martora a ceva ce nimeni nu trebuia să vadă. Acum trebuie să facă tot ce poate pentru a descoperi adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în realitate. Dar chiar dacă îl va afla, o va crede cineva? Și poate să aibă încredere în ea însăși?
Available since: 06/27/2018.
Print length: 544 pages.

Other books that might interest you

  • Fata de la nord de ziuă - cover

    Fata de la nord de ziuă

    Alexandru Voicescu

    • 0
    • 0
    • 0
    După moartea tragică a soției sale, Gérard – un profesor francez de istorie a artei – decide să se retragă o perioadă în nordul îndepărtat al Europei. Liniștea pe care o caută în meditație printre fiordurile Norvegiei este întreruptă de întâlnirea accidentală cu o tânără ce urmează cursurile unei stranii școli locale de fotomodele, a cărei deviză este "Sine Anima".
    Show book
  • Maestrul fricii - cover

    Maestrul fricii

    George Arion

    • 0
    • 0
    • 0
    Jurnalistul Andrei Mladin e în pom! Și la propriu, și la figurat.
    
    La propriu – pentru că s-a mutat într-o căsuță de lemn instalată într-un copac. Astfel protestează împotriva celor care nu-i acordă despăgubiri pentru o proprietate abuziv confiscată.
    
    La figurat – pentru că e amenințat din pricina unor texte publicate în Flacăra. Confesiunile obținute de la un torționar muribund îi sporesc și ele necazurile. Ca și însemnările incendiare despre evenimentele din Piața Tianamen din iunie 1989, descoperite întâmplător într-un caiet.
    
    O casă bântuită de fantome mai adaugă o enigmă la cele cu care deja se confruntă.
    
    Doar o motociclistă cu un ochi căprui și altul negru îi mai înseninează viața.
    
    Și, desigur, umorul la care nu renunță nici în cele mai grele împrejurări…
    Show book
  • Înalt este numele tău - cover

    Înalt este numele tău

    Ioana Bradea

    • 0
    • 0
    • 0
    Pornind de la istoria şi legendele medievale ale oraşului său natal, Bistriţa, Ioana Bradea reconstruieşte o poveste spectaculoasă, depănată pe rând de locuitorii acestei cetăţi "uitate de rege şi sfinţi": un preot şi notar care consemnează în cronica sa zbuciumatele zile din preajma condamnării la moarte a fostului jude al oraşului, rebela Margareta — fiica noului jude, care încalcă normele vremii şi ale familiei sale pentru a-şi găsi ursitul —, un arhitect italian însărcinat cu renovarea catedralei, vegheaţi, cu toţii, de privirea unui enigmatic călugăr străin. Înalt este numele tău este, poate, acea carte despre care autoarea spunea cândva că nu va reuşi niciodată s-o scrie, "o carte doar pentru Dumnezeu, o carte care să-l ajungă, să-l îndoaie, să-l mute din loc ca pe munţii din bobul de credinţă".
    
    "Mai ştergi cu pana câte un cuvânt nepotrivit sau, enervat deodată, mototoleşti foaia cumpărată pe bani grei de negustorii tăi tocmai din târgurile veneţiene şi o arunci cât colo şi te întinzi spre altă coală, pe care te străduieşti din nou să aranjezi istoria cum se cuvine, să aşterni aici toate faptele cetăţii — uneori sângeroase, păcătoase ori neruşinate, alteori glorioase şi pline de surprize, uneori preschimbate în incredibile fapte de arme înălţate spre slava lui Dumnezeu, alteori pătate de impostori, curve şi soldaţi idioţi — oricum or fi fost, este destinul tău să ilustrezi, poate chiar să îndrepţi şi, în cele din urmă, să făureşti respiraţia atât de zbuciumată a cetăţii."
    Show book
  • Cât de greu poate fi? - cover

    Cât de greu poate fi?

    Allison Pearson

    • 0
    • 0
    • 0
    Kate Reddy are tot ce-şi doreşte o femeie împlinită: casă de vis (sau pe-aproape), doi copii iubitori şi un soţ ca nimeni altul. Copiii au crescut şi au devenit adolescenţi (a se citi "nişte monştri"), Richard, soţul ideal, şi-a dat demisia, îşi pierde vremea pe velodrom, bea tot felul de sucuri sănătoase, se-mbracă din cap pînă-n picioare în lycra şi cheltuie banii familiei pe şedinţe de consiliere. Şi cum Richard, în drumul lui spre înţelepciune, nu mai are salariu, Kate trebuie să se întoarcă la muncă. Companiile nu se dau în vînt după angajate la 49 de ani, aşa că ea face ce-ar face orice femeie care-şi ia destinul în mîini: mai scade cîţiva ani din viaţă în CV, se duce la sală, se întîlneşte regulat cu un grup motivaţional şi face scrisori de intenţie fanteziste. Cînd în sfîrşit eforturile ei dau roade, cînd pune mîna pe un job, constată că se află în faţa unei situaţii greu de depăşit: la 49 de ani, ziua la birou nu mai e parfum de roze, acasă, copiii au luat-o razna, mail-ul îi aduce pe neaşteptate o veche iubire ascunsă şi, una peste alta, şeful incompetent şi nesigur o trimite la o întîlnire de afaceri cu un mafiot rus.
    
    "Cel mai feminin, mai amuzant roman al anului… Cît de greu poate fi? e o poveste mai bună chiar decît realitatea care a inspirat-o. Fiecare rînd, fiecare gînd despre viața de părinte, totul e meticulos, spumos, amuzant, în ciuda adevărurilor fruste ale vieții." (The Telegraph)
    
    "Cît de greu poate fi? e un roman înțelept, actual și un bun reminder că vîrsta poate fi un atu." (The Washington Post)
    
    "Allison Pearson explorează subiectele dificile ale vieții într-un roman cu adevărat savuros – o căsnicie cu hopuri și creșterea copiilor, pericolele social media, adolescența cu năbădăi și gestionarea unei personalități independente – și găsește o cale de a spune toate aceste lucruri fără să-și strice povestea." (The Weekly Standard)
    Show book
  • Sindromul Stavroghin - cover

    Sindromul Stavroghin

    Alina Pavelescu

    • 0
    • 0
    • 0
    Sub aparența unui scriitor veleitar, în prezent pensionar inofensiv, retras într-o existență banală, Septimiu Făcăleanu ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciarul din orașul S. Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, acceptă să-şi dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată cu câțiva foști deținuți politici. Confesiunea lui va declanșa o avalanșă de reacții a unor foști torționari, care vor fi exploatate pe larg de întreaga presă românească, adâncind criza morală a celui care, din vanitate, acceptase șarada jurnalistică.
    
    "Cu mulți ani în urmă, am avut o discuție pasionantă cu un cunoscut istoric al comunismului despre un fel de maladie misterioasă, pe care, iată, o definesc abia acum, în titlul unui roman, drept «sindromul Stavroghin». Acest personaj din Demonii lui Dostoievski m-a fascinat și, într-un fel, mă obseda de multă vreme. Stavroghin cel măcinat de propria luptă interioară, incapabil să se decidă între extazul binelui și hăul înspăimântător al răului satanic, chinuit de imposibilitatea unui echilibru între bine și rău. Azi, cred că știu ce îl înfricoșa pe Stavroghin: nu neputința lumii de a empatiza cu remușcarea lui, ci propria neputință de a traversa deșertul mântuirii. Dacă ai practicat răul până la un punct, întoarcerea la bine nu poate fi altceva decât parcurgerea în sens invers a aceluiași drum demonic. Nu te poți mântui pe căi lăturalnice. A căuta drumuri lăturalnice pentru mântuire e o lașitate la fel de mare ca aceea de a refuza să te pocăiești. Dacă aș fi torționar pocăit în căutarea mântuirii, aș fugi mai ales din calea celor dispuși să mă ierte prea ușor și m-aș ascunde mai ales de aceia care mă aplaudă pentru curajul meu." – Alina Pavelescu
    Show book
  • Raiul găinilor - cover

    Raiul găinilor

    Dan Lungu

    • 0
    • 0
    • 0
    "Eroi" ai fostului regim politic, "oamenii muncii" ce locuiesc intr-o mahala a unui oras de provincie sint acum "balastul" noii ordini, pensionari sau someri. Azvirliti de istorie la periferia lumii, isi petrec timpul in aburi de alcool si zumzet de palavre. Pe masura ce personajele se adincesc in discutii, realitatea lasa locul unei lumi formate din amintiri distorsionate, nostalgii, fantasme, frustrari, stereotipuri, proiecte si fantezii excentrice. Iar polii acestei lumi, construita de locuitorii strazii ca loc al refugiului colectiv, sint fantoma lui Ceausescu ce stapineste asupra trecutului si un Occident straniu si nesigur. Un roman scris cu verva si cu un umor debordant, care nu il lasa pe cititor sa se plictiseasca nici o clipa.
    Show book