Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Mosaic - Intimitats - cover

Mosaic - Intimitats

Víctor Català

Publisher: Club Editor 1959 S.L.

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Mosaic és l'únic llibre que Víctor Català va escriure en primera persona. Ara el camí no el fa la imaginació: ella és el seu propi personatge, t'acull en la intimitat per mostrar-te com s'ha format l'artista i com ha batallat per ser lliure des de ben petita.
Intimitats serà el primer de tres volums que recuperem a Club Editor, íntegres per primer cop. Les curadores, Agnès Prats i Blanca Llum Vidal, han descobert 17 peces inèdites del Mosaic al Fons Víctor Català de l'Escala: són els "Fòssils", records de la primera infància de Caterina Albert.
Són episodis curts, impresos tan vivament en la memòria que esclaten en ser rescatats. N'hi ha de deliciosos, com quan juga amb les bestioles del jardí de la infància. I d'impressionants, com quan t'ensenya les parets que va pintar al menjador de casa, personals pintures rupestres.
A la segona part del llibre hi ha el conte "Mon niu", on la Víctor descriu les golfes des d'on escriu —¿i no és aquesta la cambra pròpia? Cal posar Víctor Català al costat de les seves germanes Virginia Woolf, Alice Munro o Marguerite Duras.
Available since: 09/07/2021.
Print length: 320 pages.

Other books that might interest you

  • L'auca del senyor Esteve - cover

    L'auca del senyor Esteve

    Santiago Rusinol

    • 0
    • 0
    • 0
    L'auca del senyor Esteve és una de les obra més conegudes del Modernisme català, creada per Santiago Rusiñol. És el resultat de fusionar un quadre de costums i l'auca, una història pictòrica en vinyetes. La novel·la està dividida en 27 parts que mostren la vida del senyor Esteve, des del seu naixement fins al creixement del seu fill, en Ramonet. Rusiñol mostra la burgesia barcelonina encarnada en aquesta família, propietaris d'una petita merceria i el conflicte d'aquesta classe social amb el fill del senyor Esteve, en Ramonet, que vol separar-se de la tradició familiar i ser artista.-
    Show book
  • Visc i visc i visc - cover

    Visc i visc i visc

    Maggie O'Farrell

    • 0
    • 1
    • 0
    Una malaltia infantil de la qual els metges deien que no es refaria mai. La necessitat adolescent de fugir que per poc no acaba en desastre. Una trobada terrorífica en un camí perdut de les muntanyes. Un part mal gestionat en un hospital sense prou personal.
    Visc, i visc, i visc és un llibre de memòries, però un llibre de memòries peculiar: Maggie O'Farrell hi narra disset moments en què la seva vida va córrer perill i va estar a punt d'escapar-se-li entre els dits. Són disset escenes, disset vinyetes tenses, viscerals i plenes de vida, en les quals retrobem l'autora en diferents etapes vitals, amb diverses mentalitats, i en diversos llocs del planeta: és filla, i estudiant, i oficinista; és mare, viatgera, escriptora; ara està enamorada, ara amb el cor trencat, o solitària, rebel, angoixada, espantada o decididíssima. I, més enllà de les seves experiències esplèndidament narrades, el llibre ens interpel·la profundament: què faríem si la nostra vida estigués en perill? Com reaccionaríem? I què estaríem disposats a perdre, o a donar a canvi? Visc, i visc, i visc és alhora un recordatori de la fragilitat i la vulnerabilitat de l'existència i un cant lluminós a la vida, a no deixar-nos perdre, ni vèncer per l'adversitat, i aprofitar cada minut i cada batec. A fons.
    Show book
  • El dia de la independència - cover

    El dia de la independència

    Tuli Márquez

    • 0
    • 0
    • 0
    Octubre de 2017. L'advocada Margarita Puig i la mestressa de casa Pepi Rius comparteixen pis a les acaballes de la vida. En dos moments anímics oposats, la Margarita encara plora la mort del seu marit, desaparegut fa dos anys, mentre que la Pepi viu una segona joventut després de descobrir la lluita política. La depressió empeny la Margarita cap a la desconnexió al mateix temps que la memòria s'entesta a aferrar-se al passat. En canvi, la Pepi ha trobat en el compromís de la reivindicació la manera d'omplir el buit que arrossega després d'una existència sense més incentius que servir i obeir.
    Des de dos mons paral·lels, conviuen amb les seves dèries vuitantines, es complementen i s'ignoren, s'estimen i es detesten, però no els queda una altra opció que acceptar-se perquè es troben en un carreró final sense sortida. Per endavant els espera un cap de setmana intens amb festes d'aniversaris, digestions pesades, escapades nocturnes, rostits de diumenges, votacions i sobretaules. En una Barcelona que també es debat entre el futur i el passat, el món reneix i s'esfondra i, a la seva manera, la Margarita i la Pepi tenen una solució veterana per sortir endavant. Ara només queda descobrir-les.
    Show book
  • Els anys salvatges - cover

    Els anys salvatges

    Xavier Vernetta

    • 0
    • 0
    • 0
    Amb Els anys salvatges, Xavier Vernetta fa un recorregut per la Barcelona dels anys setanta, quan la cuitat era una festa de creativitat que es movia entre la repressió de la dictadura franquista i la llibertat d'una democràcia encara per definir.
    Show book
  • Pau de Gósol Picasso al Pirineu - Aturar-se per transformar l'art - cover

    Pau de Gósol Picasso al Pirineu...

    Iñaki Rubio

    • 0
    • 0
    • 0
    'Les demoiselles d'Avignon' de Pablo Picasso van néixer a París, però van ser concebudes a Gósol. Si algú dubta d'això, només cal que es capbussi en aquestes pàgines. Vet aquí la crònica d'una revelació artística i d'una transformació personal. El 1906, en un poblet de l'Alt Berguedà, al peu del Cadí, Pablo Picasso va transformar-se en Pau: Pau de Gósol. Es va fascinar per l'enigmàtica Hermínia, per les «pageses d'Andorra» i per uns homes que semblaven fets de pedra i terròs. El viatge a Gósol era, a principi de segle XX, un viatge radical en el temps. Iñaki Rubio aconsegueix fer palpable el batec d'aquelles muntanyes i posar llum sobre un dels períodes més transcendentals i desconeguts de la trajectòria d'un dels artistes més influents de la història.
    Show book
  • Dues línies terriblement paral·leles - cover

    Dues línies terriblement...

    Francesc Grau Viader

    • 0
    • 0
    • 0
    Entre el 27 d'abril del 1938 i l'1 de gener del 1939, un soldat adolescent escriu al seu dietari el que li passa al front. Destinat a una unitat de xoc, participa en els combats més cruents de la Guerra Civil. Nits de conversa, escapades a la ciutat deserta, matances barrejades amb jocs d'infants: tot això desfila davant d'uns ulls que no havien arribat a veure gaire més que les parets del col·legi.
    Francesc Grau Viader, el soldat del dietari, va esperar els seixanta anys per escriure una novel·la a partir de les seves vivències de joventut. Ell tenia disset anys quan va ser cridat a files amb la Lleva del Biberó, i destinat a la 224 Brigada Mixta, amb la qual va participar en les ofensives del Segre i de l'Ebre.
    L'historiador Agustí Alcoberro, professor a la Universitat de Barcelona, ha escrit per a aquesta nova edició un postfaci especialment pensat per a estudiants i professors d'història i de literatura catalana (ESO i Batxillerat).
    Show book