Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Fouché - Retrat d'un home polític - cover

Fouché - Retrat d'un home polític

Stefan Zweig

Translator Joan Fontcuberta Gel

Publisher: Quaderns Crema

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

L 'ambició i la intriga són les úniques passions d 'aquest home polític, totalment mancat d 'escrúpols i moral, que navega a través de les convulsions socials i polítques de la França de la Revolució i l 'Imperi sense moure ni un nervi de la cara. 
Com diu Zweig, "Els governs, els sistemes, les opinions i els homes canvien, tot cau i desapareix en aquest vertigións remolí de les acaballes del segle, només una persona roman sempre al mateix lloc, fent totes les funcions i servint totes les idees: Joseph Fouché."

"Una lectura fascinant, i una de les biografies més intel·ligents i inquietants que he llegit".
Xavier Antich, La Vanguardia

"Fouché és el llibre més apassionant i més sòlidament alliçonador de tots els que va escriure Stefan Zweig. Encara té vigència, i molta".
Jordi Llovet, El País
Available since: 07/22/2011.
Print length: 288 pages.

Other books that might interest you

  • Dolce far niente - Una primavera toscana - cover

    Dolce far niente - Una primavera...

    RAFAEL VALLBONA SALLENT

    • 0
    • 0
    • 0
    Pot haver-hi alguna cosa més plaent que veure passar la vida tranquil·lament i sense fer absolutament res de productiu? No, oi? Doncs imagineu que us dediqueu intensament a aquest dolce far niente a la Piazza del Campo de Siena o que vagaregeu per la Val d’Orcia o pel Chianti, llocs que algú va deixar a la terra perquè els pobres mortals visquéssim una mica la vida que ens mereixem. D’això, de bicicletes heroiques, d’una Vespa somiada i d’unes quantes petites joies quotidianes com ara un plat de pici al ragù parla aquest llibre.
    Show book
  • La nostra malaltia - cover

    La nostra malaltia

    Timothy Snyder

    • 0
    • 0
    • 0
    Un virus no és humà, però com s'hi reacciona és una manera de mesurar la humanitat. Els Estats Units no n'han sortit ben parats. Centenars de milers dels seus ciutadans han mort sense necessitat. Se suposa que els Estats Units és el país de la llibertat, però la malaltia i la por ens fan menys lliures. La llibertat és impossible quan estem massa malalts per pensar en la felicitat i massa febles per perseguir-la. Per això, si un govern ens priva de la salut, també ens està traient llibertat. El 29 de desembre de 2019, l'historiador Timothy Snyder es va posar greument malalt. Mentre s'aferrava a la vida va reflexionar sobre la fragilitat de la salut, que als Estats Units no es reconeix com un dret humà, però sense la qual els drets i les llibertats no tenen sentit. I això va ser poc abans de la pandèmia. Des de llavors hem vist com els hospitals, infradotats de personal i d'equipament, es col·lapsaven sota les onades de pacients amb coronavirus. El govern federal va empitjorar la situació amb una barreja d'ignorància deliberada, desinformació i especulació. Les lliçons que Snyder ofereix en aquest llibre, basades en les reflexions i experiències que va anotar en el seu diari d'hospital, s'adrecen a tots nosaltres, siguem on siguem. Només si reconeixem l'assistència sanitària com un dret humà, realcem l'autoritat dels metges i de la veritat, atorguem al coneixement la importancia que es mereix i planifiquem el futur dels nostres fills, podrem ser veritablement lliures. La llibertat pertany a cada individu. Però per ser lliures necessitem estar sans, i per estar sans ens necessitem els uns als altres.
    Show book
  • L'illa de la infantesa - La meva lluita 3 - cover

    L'illa de la infantesa - La meva...

    Karl Ove Knausgård

    • 0
    • 0
    • 0
    A L'illa de la infantesa, el tercer volum del sextet La meva lluita, Karl Ove Knausgård explora els anys d'infantesa, l'època de la fragilitat, les emocions desbordades, l'aprenentatge constant i la vitalitat inesgotable, quan tot passa per primera vegada i tant els èxits com els fracassos resulten terriblement colpidors. Karl Ove, amb set anys i immers en un món en què els adults, omnipresents, ocupen una posició prevalent i poderosa, s'enfronta al primer curs escolar amb una barreja d'excitació delirant i por paralitzadora, mentre la relació amb els seus pares —la mare, benèvola, càlida, tranquil·la; el pare, cruel i impacient— marca el ritme dels seus dies.
    L'illa de la infantesa és un llibre sobre la família i la memòria, i sobre els abismes que separen els somnis infantils de la realitat adulta. Knausgård ha creat una història universal sobre la lluita del dia a dia que tots sostenim al llarg de la vida, una obra profunda i enlluernadora en què cada volum es pot llegir de manera independent o com a part d'un projecte magistral.
    Show book
  • La pira al port - cover

    La pira al port

    Boris Pahor

    • 1
    • 0
    • 0
    Després de la Primera Guerra Mundial, Trieste deixa de pertànyer a l'Imperi austrohongarès i passa a ser annexada a Itàlia, i ben aviat és sotmesa a la virulència del feixisme més bel·ligerant. Aquest recull ens mostra, des de la perspectiva d'un nen, com la cultura eslovena, injustament anorreada, va saber contrarestar la pressió assimiladora.
    A través de la seva experiència, Boris Pahor, l'últim gran supervivent dels camps nazis, narra un dels episodis més oblidats de la història contemporània, alhora que fa una declaració d'amor a la geografia, humana i física, d'aquesta ciutat del Mediterrani.
    
    L'obra de Pahor és un al·legat contra els totalitarismes i un cant a la llibertat.
    Show book
  • Montaigne - cover

    Montaigne

    Stefan Zweig

    • 0
    • 0
    • 0
    L'actualitat dels grans autors com Montaigne és permanent i múltiple. Però Stefan Zweig, amenaçat pel drama de la guerra i una íntima i tràgica desesperança, fixa l'atenció en un element fonamental per a l'autor d'"Els assaigs": l'esforç per mantenir fora de perill la pròpia independència en una societat cada dia més brutal i gregària. El text de Zweig sobre Montaigne no és un estudi fred destinat a especialistes, sinó una obra emocionada i vibrant dirigida al públic habitual de l'autor vienès. Es tracta d'una obra que Zweig ni tan sols va concloure, ja que abans va llevar-se la vida. Tanmateix, i atesa la força que impregna aquest llibre, ¿podem interpretar que l'esperança de Montaigne en algun moment també es va fer patent en Zweig, i que el gran escriptor vienès va concebre, a pesar de tot, una nova aurora per a Europa?
    "El recomano amb vehemència als lectors".
    Jordi Llovet, El País
    Show book
  • Dones amb empenta - Històries vitals de catalanes que van trencar motllos - cover

    Dones amb empenta - Històries...

    Ana Riera

    • 0
    • 0
    • 0
    La dona ha patit molts canvis els darrers temps: des d'aconseguir el dret de vot fins a incorporar-se plenament en el mercat laboral. No han estat gaires les destacades als diccionaris o llibres d'història. Aquest llibre ens presenta en forma de relat les vides d'aquelles capdavanteres que han marcat un camí.
    L'efervescència creativa d'aquestes dones es va manifestar en els diversos àmbits en què van intervenir: la renovació pedagògica (Rosa Sensat), la lluita antifranquista (Maria Aurèlia Capmany), el reformisme social (Francesca Bonnemaison); totes elles constitueixen una galeria de personatges amb una reconeguda presència pública i una alta ressonància cultural i social. Entre altres, el llibre parla de: 
    * Margarita Xirgu: una actriu catalana innovadora i agosarada.
    * Teresa Pàmies: una lluitadora nata que es va convertir en escriptora.
    * Joana Raspall: la poetessa catalanista que escrivia per als més menuts.
    * Roser Capdevila: una il•lustradora molt inquieta i un xic entremaliada.
    * Núria Feliu: la veu lligada des de sempre al poble català.
            * Alícia de Larrocha: la pianista catalana més internacional.
    * Mary Santpere: una còmica d'allò més musical.
    * Neus Català: una supervivent catalana dels camps nazis.
    * Lola Anglada: la noia que feia dibuixos catalanistes.
    Show book