Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Coneixement posthumà - cover

Coneixement posthumà

Rosi Braidotti

Translator Anna Llisterri Boix

Publisher: ARCADIA

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

"Posthumà" és un terme que vol descriure, des de múltiples perspectives, la mena de subjectes que estem esdevenint, més enllà de l'humanisme clàssic i de l'antropocentrisme. Rosi Braidotti l'adopta com a hipòtesi de treball per determinar quins són i com es generen els nous coneixements que hi estan associats.
La consciència del que estem deixant de ser i del que estem en procés d'esdevenir és el punt de partida per comprendre un nou subjecte posthumà, un "nosaltres" lligat a la Terra, tecnològicament mediat i participat per agents humans i no humans.
Amb aquest assaig, Braidotti ens convida a pensar sobre nosaltres d'una altra manera a fi de poder dur a la pràctica una ètica afirmativa, la que alimenta el nostre desig de perseverar en una vida millor en aquest planeta malmès, en companyia dels altres (orgànics, materials i tecnològics).
Available since: 10/21/2020.

Other books that might interest you

  • Perdre la por - Un manifest a favor de la política - cover

    Perdre la por - Un manifest a...

    Marta Pascal i Capdevila

    • 0
    • 0
    • 0
    El juliol del 2018 Marta Pascal va renunciar al càrrec de coordinadora general del PDeCAT. Durant dos anys havia format part d’alguns dels cercles de decisió més importants de la política catalana en un dels moments més convulsos de tota la seva història. La seva aposta estratègica per la moció de censura, que va portar Pedro Sánchez a La Moncloa, va capgirar el taulell polític espanyol. L’experiència viscuda durant aquest període, sumada als anys de militància fidel, són el capital humà, polític, partidista i ideològic que en aquest llibre posa en valor per elaborar una proposta que és alhora pragmàtica i ambiciosa i que parteix d’una convicció ferma: allò que més li convé a Catalunya ja no és ressuscitar la vella Convergència sinó actualitzar el seu discurs, la seva proposta i la seva organització perquè sigui útil per construir el país de demà. Perdre la por és un manifest personal que aposta radicalment per la política en temps de polarització, demagògia i populismes. És un assaig madur que pensa els grans problemes del present —a escala nacional i europea— i que elabora una proposta valenta però inclusiva per resoldre el conflicte territorial. Aquesta crida no mira el passat. És la renovació pública d’una voluntat de servei compromesa en reconstruir una Catalunya oberta i pròspera.
    Show book
  • La cultura a la Universitat de València Del segle XIX a 1985 - cover

    La cultura a la Universitat de...

    José Garcelán Muñoz

    • 0
    • 0
    • 0
    Des d'època isabelina, el món estudiantil ha intentat organitzar-se per satisfer les inquietuds intel·lectuals que hi havia més enllà de les aules i arran d'aquesta voluntat s'han produït, amb més o menys intensitat en funció dels contextos, moltíssimes activitats culturals -des de conferències a representacions teatrals, passant per debats, publicacions periòdiques... Al seu torn, l'Estudi General s'ha maldat per impulsar i estendre la cultura més enllà de l'àmbit estrictament universitari, al servei de la ciutadania, sobretot des de principis del segle XX. Aquest text fa un recorregut, des de mitjan segle XIX fins a la creació del Vicerectorat de Cultura i Esport (1985), per la història de l'activitat cultural de la Universitat de València, que, després de la docència i la recerca, constitueix la seua tercera missió, una dimensió de la vida universitària plena d'interès i encara poc coneguda.
    Show book
  • Carta sobre el comerç de llibres - cover

    Carta sobre el comerç de llibres

    Denis Diderot

    • 0
    • 0
    • 0
    A mediados del  siglo XVIII los libreros y editores de París estaban inquietos. Temían perder sus privilegios. Los vientos renovadores del siglo de la Ilustración soplaban contra los privilegios de todo tipo. Por eso encargaron una memoria, esperando una defensa de sus intereses. Sin embargo, el resultado no les va a satisfacer. Diderot es un escritor de genio, capaz de trascender la anécdota -la eventual supresión de los privilegios sobre los cuales se fundamentaba la industria editorial- para ensayar una reflexión general sobre la naturaleza de los libros, que no son una mercancía más, sobre la propiedad intelectual y los derechos de autor, sobre la libertad de expresión, sobre las relaciones entre creación literaria, poder político y negocio editorial. Es eso mismo lo que mantiene viva y fresca, actual, su lectura, casi dos siglos y medio después. En este opúsculo dirigido a las autoridades, Diderot traza la historia de la imprenta en París y de la edición francesa, siguiendo el marco jurídico, expone las dificultades de los libreros, denuncia el intrusismo. Y reflexiona sobre el oficio de escribir, sobre la relación entre escritores y editores, sobre la inutilidad  de la censura, sobre la superioridad en última instancia de la razón y sus productos por encima de cualquier otra consideración o restricción, política, religiosa o económica.
    Show book
  • El compromis ètic del mestre - Itinerari per a la formació dels futurs mestres i per als mestres que sempre s'estan formant - cover

    El compromis ètic del mestre -...

    Carlos María Moreno Pérez,...

    • 0
    • 1
    • 0
    La col·lecció Blanquerna Educació és un projecte de vocació social que neix a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna amb la voluntat de compartir el coneixement i ajudar a les persones i a les institucions vinculades al món educatiu a millorar en totes les dimensions. Amb aquesta col·lecció, la comunitat educativa Blanquerna vol posar a l'abast del món de l'educació les reflexions, discerniments, il·lusions i projectes compartits que les persones i grups de la Facultat van desenvolupant, tot enriquint i donant sentit a la missió institucional.
    Aquest llibre és, fonamentalment, un itinerari per aprofundir en el compromís ètic del mestre: un compromís pedagògic que s'arrela en la dimensió personal i social de l'educació. I aquest itinerari ofereix paisatges variats de la mà de mestres, de filòsofs, de poetes, d'artistes plàstics, etc. però vol afaiçonar un punt de vista propi construït des de la pràctica pedagògica, des de l'acció i la reflexió, i en diàleg amb els col·legues –a la Universitat durant el temps de formació o a l'escola, exercint la professió–.
    Una sèrie de paraules són recurrents i donen contingut a aquest compromís: dret, deure, responsabilitat, acolliment, llibertat, diàleg, equitat, sensibilitat, educabilitat, respecte, singularitat, comunitat etc.
    Els autors d'aquest llibre han format part d'un grup de recerca ARMIF –ajuts de recerca per a la millora de la formació inicial de mestres promoguts pel MIF (Programa de Millora i Innovació de la Formació de Mestres)–. El grup està format per professors de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), dels estudis d'Educació i de Psicologia, i per mestres en exercici. L'objectiu del grup ha estat reflexionar sobre el compromís ètic del mestre a l'escola d'avui i millorar la formació dels mestres en aquesta dimensió tan cabdal.
    Show book
  • Joan Fuster i l'anàlisi de la realitat social - VI Jornada «Joan Fuster» (Sueca 11 de novembre de 2008) - cover

    Joan Fuster i l'anàlisi de la...

    Varios Autores

    • 0
    • 0
    • 0
    En aquest volum es recullen les intervencions dels cinc ponents que participaren en la VI Jornada «Joan Fuster», coordinada per Gustau Muñoz i celebrada a la capital de la Ribera Baixa. La seua finalitat -com en edicions anteriors-  fou la d'incrementar amb noves aportacions el coneixement de la personalitat i l'obra de l'escriptor, així com presentar, sota enfocaments diversos, unes visions complementàries entorn de la concepció fusteriana sobre distints aspectes de la realitat social. Se'n van encarregar els conferenciants Ernest Garcia, catedràtic de Sociologia (Universitat de València), Vicenç M. Rosselló, catedràtic de Geografia, (Universitat de València),  Ernest Reig, catedràtic d'Economia Aplicada, (Universitat de València), Adolf Beltrán, (periodista i escriptor) i Josep Ramoneda (filòsof i periodista).
    Show book
  • Thomas Hobbes: La fundació de l'Estat Modern - cover

    Thomas Hobbes: La fundació de...

    Josep Monserrat

    • 0
    • 0
    • 0
    La qüestió fonamental és aquella que planteja com una multitud pot esdevenir una persona civil única. Hobbes és un pensador ineludible perquè explicita el mecanisme constitutiu de l'artifici que és tot ordre polític com a artefacte humà que resultarà més o menys adequat si sap establir l'obediència a la llei de manera que garanteixi prou seguretat i pau com perquè la llibertat i el benestar siguin possibles.
    El càlcul de la voluntat racional humana compartida és capaç de generar l'instrument o aparell polític que supera, tot incorporant-la en el seu si, la dinàmica pròpia de les associacions naturals de beneficis i afectes mutus particulars que veien perillar la seva existència en la lluita a mort per la supervivència. En Hobbes tots som iguals en les inclinacions fonamentals, fins al punt que no garanteixen per si el respecte a les regles de convivència elementals. D'aquí en resultarà la institució d'una república, Commonwealth o Leviatan.
    Show book