Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Una petita historia de filosofia - cover

Una petita historia de filosofia

Nigel Warburton

Publisher: Galaxia Gutenberg

  • 0
  • 2
  • 0

Summary

Què és la realitat? Com l’hauríem de viure? Aquests són els interrogants que van donar origen a la filosofia i que inquietaven a Sòcrates, qui passava els dies desconcertant a la gent a les places i mercats atenesos amb les seves preguntes estranyes que feien veure a les persones que realment entenien molt poc de la vida. En quaranta capítols breus, Nigel Warburton realitza un apassionant recorregut cronològic per la historia de la filosofia occidental, presentant-nos als grans pensadors i explorant les seves idees sobre el món i com viure-hi millor. Ens ofereix històries curioses, i de vegades fins i tot extravagants, de la vida i la mort dels filòsofs més destacats, des de Sòcrates, que va triar morir enverinat amb cicuta abans que viure sense la llibertat de poder pensar per sí mateix, fins a Peter Singer, amb el seu provocador enfocament ètic i filosòfic del món real. Warburton no només fa accessible la filosofia sinó que ens ajuda a pensar i raonar sobre ètica, política, llibertat o religió, temes que des de fa segles ocupen un lloc central a la història del pensament i que avui en dia encara segueixen essent clau.
Available since: 05/04/2016.
Print length: 272 pages.

Other books that might interest you

  • L'hivern del coiot - cover

    L'hivern del coiot

    Ferran Grau

    • 0
    • 0
    • 0
    Amb la precisió dels millors True Crim anglosaxons, Ferran Grau ens presenta en aquesta història una dissecció detallada de l'esgarrifós cas de l'Monstre de Machala, un assassí en sèrie que va fer estralls tant a l'Equador com a Espanya. Un duríssim cas que ens torna a demostrar que els monstres no sempre pertanyen a el regne de la ficció.-
    Show book
  • Pedra de toc - cover

    Pedra de toc

    Maria Aurèlia Capmany i Farnés

    • 0
    • 0
    • 0
    Pedra de toc és molt més que un llibre de memòries o la crònica d'un temps. És una deu de cultura, de cultura en majúscules. Perquè, com diu Julià de Jòdar en el pròleg d'aquesta edició, «una dona indòcil al món fet pels homes només podia guanyar-se la llibertat no pas esperant graciosament que la hi concedissin, sinó exercint-la. I l'única manera de fer-ho no era pas fent-se "una" cultura, sinó apropiant-se de "la" cultura: una eina procuradora tant de seguretat com de desassossec». Maria Aurèlia Capmany és alhora far i esperó per a unes generacions (les que traginen avui el seu llegat intel·lectual, polític, literari) que sense obres com aquesta anirien encara més a les palpentes.
    Show book
  • Si la memòria no ens falla - Una conversa conduïda i editada per Julià Guillamon - cover

    Si la memòria no ens falla - Una...

    Quim Monzó, Sergi Pàmies

    • 0
    • 0
    • 0
    Quim Monzó i Sergi Pàmies són dos escriptors popularíssims. Dels seus llibres de narrativa se n'han fet desenes d'edicions. Han col·laborat amb molt d'èxit a la ràdio i a la televisió i han ofert un contrapunt crític i humorístic a temes d'actualitat: del futbol a la cuina creativa i del porno a les manifestacions de l'Onze de Setembre. Fruit de l'amistat que es va iniciar als anys vuitanta, han compartit copes i restaurants, llibres i pel·lícules, obsessions i compulsions. En una llarga entrevista de més de dotze hores, parlen amb Julià Guillamon de la família i la infantesa, dels progres, de la Barcelona moderna, dels programes de ràdio on han col·laborat, de l'articulisme, de la llengua dels seus llibres i de la seva visió de la literatura.
    Sergi Pàmies: "Jo tinc la sensació que una de les característiques d'ell és aquesta: la compulsió per damunt de la mitjana. Jo vaig a rebuf. Jo soc com allò del Marc Màrquez. Si ell sopa dues vegades doncs es sopa dues vegades". Quim Monzó: "Com deia Groucho Marx ¿per què m'hauria de preocupar jo per la posteritat si la posteritat no ha fet mai res per mi?".
    Show book
  • L'atzarosa vida d'Enrique Blat - Un empresari republicà del Camp del Túria (1879-1951) - cover

    L'atzarosa vida d'Enrique Blat -...

    Joan J. Adrià i Montolío, Josep...

    • 0
    • 0
    • 0
    La historia de Enrique Blat (1879-1951) es la biografía singular de un hombre corriente y un fiel reflejo, al mismo tiempo, de los temores, las esperanzas y las frustraciones de buena parte de sus contemporáneos.
    Molinero por tradición familiar, se inició en la aventura empresarial con una fábrica de conservas vegetales que, hasta que quebró, el año 1929, llegó a tener una significativa actividad exportadora en Europa y en América. De existencia más bien efímera fue la destilería de licores que montó en Caracas con su hermano. El empresario regresó enfermo a Liria dos años más tarde. Republicano desde su infancia, trabajó de escribiente municipal y participó activamente en la vida política local. El desastre de 1939 le afectó trágicamente. La represión franquista le dejó sin faena y se encarnizó con su familia. Sobrevivió aún al triste ambiente de la posguerra ingeniándoselas para ganarse la vida.
    La vida de Enrique Blat es, por tanto, excepcional y normal al mismo tiempo, una aventura que nos sitúa en el tiempo que le tocó vivir.
    Show book
  • Joan Fuster: indagació pensament i literatura - cover

    Joan Fuster: indagació pensament...

    VV VVAA

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest monogràfic sobre el pensament en l'obra de Joan Fuster, estructurat en cinc capítols, presenta des de diferents perspectives una part de la producció de l'escriptor. Els especialistes Ferran Sáez Mateu (Universitat Ramon Llull), Neus Campillo (Universitat de València), Anacleto Ferrer (Universitat de València), Antoni Defez (Universitat de Girona) i Simona Skrabec (escriptora i traductora), a partir de les intervencions i debats que es van originar a Sueca el 13 de novembre de 2018, en el marc d'una jornada organitzada per la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València i l'Ajuntament de Sueca, han elaborat cinc estudis que tracten aspectes ben diversos de la producció fusteriana, en un recorregut ric, però sempre sota la guia del pensament inquiridor que l'escriptor plasmava en la seua literatura: la relació de l'assaig de Fuster amb el de Montaigne i Pla, aquest mateix assaig com a forma d'expressió del pensament crític, la connexió amb 'hommes de lettres', la seua relació amb el paisatge i amb la representació pictòrica d'aquest paisatge i la realitat.
    Show book
  • Dues línies terriblement paral·leles - cover

    Dues línies terriblement...

    Francesc Grau Viader

    • 0
    • 0
    • 0
    Entre el 27 d'abril del 1938 i l'1 de gener del 1939, un soldat adolescent escriu al seu dietari el que li passa al front. Destinat a una unitat de xoc, participa en els combats més cruents de la Guerra Civil. Nits de conversa, escapades a la ciutat deserta, matances barrejades amb jocs d'infants: tot això desfila davant d'uns ulls que no havien arribat a veure gaire més que les parets del col·legi.
    Francesc Grau Viader, el soldat del dietari, va esperar els seixanta anys per escriure una novel·la a partir de les seves vivències de joventut. Ell tenia disset anys quan va ser cridat a files amb la Lleva del Biberó, i destinat a la 224 Brigada Mixta, amb la qual va participar en les ofensives del Segre i de l'Ebre.
    L'historiador Agustí Alcoberro, professor a la Universitat de Barcelona, ha escrit per a aquesta nova edició un postfaci especialment pensat per a estudiants i professors d'història i de literatura catalana (ESO i Batxillerat).
    Show book