Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
He viscut tan poc! - Diari d'Eva Heyman - cover

He viscut tan poc! - Diari d'Eva Heyman

Eva Heymann

Publisher: Ned Ediciones

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Eva Heyman és per a la ciutat d'Oradea, el que Anna Frank és per Amsterdam i el món. Dos adolescents jueves, cadascuna de les quals escriuen i mantenen un diari, mentre el món estava canviant arrel de l'ocupació nazi. Totes dues van morir en un camp de concentració, Eva a Auschwitz i Ana a Bergen-Belsen. Tot i així, Anna Frank és mundialment coneguda i la història de Eva es presenta just ara per primera vegada en català, amb una franquesa i una emotivitat que arribaran a tots els lectors.
"Com tants adolescents, Eva Heyman va començar a escriure el seu dietari secret i personal el dia del seu aniversari. Feia tretze anys. Era el 13 de febrer de 1944, a Oradea, a Hongria. I el va aturar poc més de quatre mesos després, el 30 de maig de 1944. És realment molt poc temps. Però aquests pocs mesos ens presenten, acumulat, comprimit, amb tot el dramatisme, el recorregut que milions de persones van fer en aquells mateixos anys a tota Europa. El recorregut que va entre una vida aparentment normal, festiva, un aniversari, uns regals, una família, unes esperances, uns somnis, ens primers enamoraments, i les portes mateixes de l'infern.
Eva deixa d'escriure en el precís moment en el que la vénen a buscar en un camí que passarà per la seva deportació a Polònia el 3 de juny, l'arribada a Auschwitz el sis de juny i la mort al camp, després de ser seleccionada per Mengele, el 17 d'octubre del mateix any." VICENÇ VILLATORO
Available since: 03/14/2016.

Other books that might interest you

  • Carles I sense censura - La restauració de la presència esborrada de l'Emperador i la cort imperial als regnes de Catalunya - cover

    Carles I sense censura - La...

    Jordi Bilbeny

    • 0
    • 0
    • 0
    Resseguint els passos de Carles I en la seva ruta peninsular, Jordi Bilbeny construeix un relat magistral i exhaustivament documentat sobre el veritable paper i pes dels estats catalans en la configuració del projecte imperial de l'època. Pàgina rere pàgina, sorgeixen evidències incontestables de la presència no circumstancial de l'Emperador i l'Emperadriu en aquestes terres.
    
    Una vinculació que ressitua el protagonisme a la Corona d'Aragó i constata l'existència de cròniques adulterades i reescrites que han pretès esborrar qualsevol rastre d'aquest passat. Un fet que l'investigador Pep Mayolas recull hàbilment en el seu pròleg: "[…] l'aconseguiment més destacable de 'Carles I sense censura' continua sent aquest: demostrar, sense possibilitat d'error ni amb la més benvolent de les lectures, que la història oficial del Renaixement espanyol –i això inclou el català i el castellà– és mentida. És falsa. Mai ningú no ha aconseguit fer tan palès i de manera tan clara que hi ha hagut una substitució mastodòntica per situar Castella a l'epicentre de la història".
    
    Reveladora, rigorosa i farcida de coneixement, aquesta lectura presenta una nova visió de la història i denuncia, una vegada més, el control omnipresent de la maquinària censora. Al llarg del temps, i a través de l'ús recurrent de la manipulació i el muntatge, sembla bastir-se un discurs històric destinat a preservar, per sobre de tot, els interessos del poder, i no pas la realitat dels fets.
    Show book
  • Moriria per tu i altres contes perduts - cover

    Moriria per tu i altres contes...

    F. Scott Fitzgerald

    • 0
    • 1
    • 0
    Nous relats inèdits de Fitzgerald: divuit textos tan còmics com foscos, d'accents inesperats, que resignifiquen i expandeixen l'obra del seu autor.  
    Empresaris atrapats en un psiquiàtric per error; guionistes reconvertits en rodamons per inspirar-se; soldats penjats dels polzes; seductors llegendaris per qui se suïciden les dones; però també hereves tan riques com maldestres a qui resulta impossible trobar un marit; joves amb problemes per culpa de la seva excessiva bellesa; adolescents que descobreixen la gran ciutat per primer cop; nois que coneixen noies i viceversa. Sobre aquests personatges i d’altres escrivia, entre 1920 i la seva mort el 1940, Francis Scott Fitzgerald als relats que es reuneixen aquí per primera vegada. 
    Són textos redescoberts, molts dels quals van ser descartats pels editors potser perquè afegien complexitat al Fitzgerald més rutilant, embarcat aquí en l’exploració de nous tons i temes. Contes que abracen la sàtira, l’humor físic i altres formes de la comicitat en un estil lleuger i espurnejant, amb rèpliques i contrarèpliques afuades, però que també burxen en la foscor de la bogeria, la guerra i el suïcidi; l’alcohol, la malaltia i el desamor. Relats, a la fi, molt estimats per l’autor, que no va voler modificar-los fins i tot a costa del seu bandejament injust. Ara són rescatats en aquest volum imprescindible anotat i presentat amb cura per Anne Margaret Daniel.
    Show book
  • Pèrdues i dols - Reflexions i eines per identificar-los i afrontar-los - cover

    Pèrdues i dols - Reflexions i...

    Concepció Poch Avellan

    • 0
    • 2
    • 0
    Perdre no ens agrada gaire, per no dir gens. Admetre que hem d'acceptar pèrdues i dols al llarg de la vida se'ns fa feixuc.
    Dit això, cal reconèixer que les pèrdues formen part de la nostra existència i que l'educació de grans i petits té com un dels seus primers objectius aprendre a transformar les pèrdues inevitables en quelcom valuós i en font de guanys ètics.
    Diuen que compartir els sentiments alleuja el dolor. Quan aquests són tristos o dolorosos es fa més difícil fer-ho. I quan les pèrdues ens aclaparen, les podem negar, amagar, ens podem enfadar, rebel·lar... o podem acceptar-les. I procurar que els nostres processos de dol siguin saludables.
    L'absència d'una persona estimada és la pèrdua més difícil d'acceptar. Però també n'hi ha d'altres que ens "esperen" a l'horitzó de la nostra existència. 
    L'autora es planteja algunes preguntes clau entorn de la varietat de pèrdues i dols que ens envolten i ens toca viure. Les respostes no seran mai unívoques. L'experiència humana de perdre (i de guanyar) és personal, única i irrepetible.
    Show book
  • Els aformismes del notari - cover

    Els aformismes del notari

    Albert Jané

    • 0
    • 0
    • 0
    Després de publicar el monumental Calidoscopi informal (La Ela geminada), ara torna per brindar-nos un petit tast de la seva obra inèdita. Els aforismes del notari és un conte insòlit, on l'autor ressuscita la figura del notari Vilamitjana, lector assidu dels moralistes antics i moderns. Casat amb la jove vídua Rovirosa, el notari té la dèria d'apuntar-se frases i sentències. L'aforística és per a ell una addicció i n'apunta en els esborranys dels documents que prepara a la seva notaria. "La censura estimula la metàfora", escriu Vilamitjana en un dels seus papers. "M'ordre dels records altera el producte". I moltes altres frases que podreu espigolar si llegiu aquest relat d'Albert Jané, un dels savis de la tribu.
    Show book
  • Llengües en contacte en la comunitat lingüística catalana - cover

    Llengües en contacte en la...

    Miquel Pueyo París

    • 0
    • 0
    • 0
    Miquel Pueyo ha pouat, en aquest llibre, en una transcendental i primerenca aportació d'Uriel Weinreich –el títol mateix és, en part, un homenatge– per analitzar rigorosament els conceptes de bilingüisme, diglòssia i conflicte lingüístic. En el primer cas, realitza una severa revisió dels seus elements mítics i proposa una interpretació suggerent de les claus que expliquen l'evolució de les valoracions científiques i ideològiques del bilingüisme, des de la Conferència de Luxemburg (1928) fins a l'actualitat. Pel que fa a la diglòssia, a banda d'elaborar una síntesi ordenada i crítica de la història i l'evolució dels usos del terme –Psichar, Ferguson, Fishman, Vallverdú, Aracil, Ninyoles…– no s'està de criticar la funció 'anestèsica' que el seu ús imprecís ha jugat en la interpretació científica de la realitat sociolingüística catalana, al mateix temps que argumenta i defensa l'adequació de la teoria del conflicte lingüístic a la comprensió d'aquesta mateixa realitat.
    Show book
  • L'oració composta (II): la subordinació - cover

    L'oració composta (II): la...

    M. Josep Cuenca Ordinyana

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest estudi és la continuació del llibre L'oració composta (I): la coordinació, que vam publicar ara fa uns anys. En la primera part de l'estudi de l'oració composta, plantejàvem els problemes generals de la composició oracional i repassàvem la sintaxi, la semàntica i la pragmàtica de la coordinació. En aquest volum passem al terreny de la subordinació: estudiem la definició i les característiques del fenomen i tot seguit analitzem la subordinació substantiva, l'adjectiva i l'adverbial, seguint un esquema clàssic de tractament de la qüestió. El lector hi trobarà recollides, organitzades i sistematitzades les principals aportacions al tema, juntament amb freqüents reflexions sobre les limitacions que presenten.
    Show book