Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
#Ningú dormint al carrer - Acompanyant les persones sense llar - cover

#Ningú dormint al carrer - Acompanyant les persones sense llar

Carme Navarro i Morgades

Publisher: Centre de Pastoral Litúrgica

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Ningú no hauria de veures abocat a viure al carrer. Les persones que viuen al carrer constitueixen un col·lectiu especial, amb unes característiques molt definides dins del nostre imaginari, un imaginari que sha anat construint lentament. Per comprendre la seva realitat, és bo fer un repàs sobre com les hem definit al llarg del temps, per adonar-nos de com les paraules amb què els hem definit no són neutres. El pròleg de Salvador Busquets aborda aquest repàs. Carme Navarro va formar part durant més donze anys duna associació per ajudar les persones que viuen al carrer, lassociació Caliu, a Granollers. En aquest llibre escriu sobre la realitat crua i trista de persones que ha conegut vivint en aquestes condicions, junt amb textos bíblics i reflexions personals.
Available since: 05/08/2019.

Other books that might interest you

  • La meva vida sense embuts - cover

    La meva vida sense embuts

    José Manuel Bernal Llorente

    • 0
    • 0
    • 0
    No és una autobiografia, ens diu lautor. "Déu escriu recte amb ratlles tortes; perquè els camins empresos es dibuixen torts i forassenyats; perquè tot escapa a les normes acreditades del seny, del bon sentit i de les maneres connvencionals. I, tanmateix, en lhoritzó final, tot pren cos i saclareix. El més forassenyat es torna coherent, el més tèrbol es fa llum i la bogeria es converteix en seny. Des de la talaia final tot retroba el sentit. Això és precisament el que magradaria aclarir en aquest llibre".
    Show book
  • Herètics - cover

    Herètics

    G. K. Chesterton

    • 0
    • 0
    • 0
    A «Herètics», G. K. Chesterton dibuixa una crítica personalíssima a les opinions religioses del nostre temps. Dirigit al sentit comú de l'home comú, singular no tant per l'estricta originalitat de les seves idees, sinó pel seu particular punt de vista, aquest llibre ens condueix, amb una curiosa barreja d'humor i obstinació agosarada, pels camins d'una excepcional contribució a un dels debats fonamentals del món contemporani. Aquesta edició recupera l'excel·lent traducció de Pau Romeva que es va publicar per primera vegada a Edicions de La Nova Revista el 1928.
    
    «Chesterton, juntament amb Oscar Wilde i Mark Twain, forma part de la tripleta de fabricants de màximes, aforismes i frases lapidàries més important de les lletres angleses modernes».
    Carles Ribera, «El Punt Avui»
    
    «La literatura i les reflexions de Chesterton són un eco constant en la nostra cultura».
    Francesc Ginabreda, «Núvol»
    Show book
  • Conversos valencians i Inquisició - Experiències vitals d'una minoria perseguida - cover

    Conversos valencians i...

    Jacob Mompó Navarro

    • 0
    • 0
    • 0
    L'odi religiós, que ha protagonitzat massa vegades la història de la civilització, ha marcat la història dels jueus, com és sabut, amb reiterades friccions amb els poders fàctics. Els discursos inflamats d'odi amb què s'alimentaren les masses populars no ajudaren gaire a l'estabilitat social i els assalts massius a les jueries forçaren els jueus a convertir-se al cristianisme. L'arribada dels inquisidors tornà a posar el focus sobre els conversos i s'encarregaren, tràgicament, d'evitar-ne la integració. Conversos valencians i Inquisició se centra en judicis dels anys 1481-1521 contra valencians en els quals, a banda del desenvolupament dels processos, s'hi observen traces que ens introdueixen en el dia a dia de les famílies. S'hi detecten mostres de religiositat, però també d'amor, d'amistat, de por... I, també, de ràbia i de traïcions. A través de la documentació, comprovem que molts d'aquells conversos valencians treballaven, amaven, odiaven, s'insultaven i s'estimaven en valencià; en la llengua, en definitiva, que els era pròpia.
    Show book
  • Introducció a la religió i la mitologia gregues - cover

    Introducció a la religió i la...

    Jordi Redondo Sánchez

    • 0
    • 0
    • 0
    Para entender la cultura griega es absolutamente necesario entrever, al menos, cómo eran las relaciones de los griegos con los dioses, con los muertos, con lo que podemos denominar el mundo metafísico, y este volumen quiere ser una guía que acerque al estudiante al conocimiento tanto de los problemas de la religión griega antigua como de los planteamientos metodológicos con que se pretenden resolver. Jordi Redondo Sánchez es profesor titular de Filología Griega en la Universitat de València y colaborador de la Fundació Bernat Metge. Su actividad investigadora se centra en la historia de la lengua en las épocas clásica y postclásica, la sintaxis, la retórica y la recepción de la literatura griega. Ha sido impulsor e iniciador de la docencia de la religión y la mitología griegas en la Universitat de València, donde también es miembro del Grupo de Innovación de Recursos en Historia Antigua.
    Show book
  • Celebració cristiana harmonia i veritat - cover

    Celebració cristiana harmonia i...

    Pere Tena Garriga

    • 0
    • 0
    • 0
    Amb motiu dels 50 anys que ha acomplert la revista Missa Dominical, la col·lecció Emaús ha volgut recuperar els escrits de quatre dels seus col·laboradors més signifi catius, dins la secció "Última pàgina" daquesta publicació. Els articles de Xabier Basurko, Joaquim Gomis, Juan Martín-Velasco i Pere Tena han estat editats simultàniament en quatre volums. La lectura correlativa duns articles escrits al llarg de més de vint anys per quatre reconeguts autors de caràcter i trajectòria ben diferent, que es complementen perfectament, esdevé un fresc excel·lent de la recepció de la litúrgia del Concili Vaticà II a casa nostra. Posen en relleu, amb llibertat, uns encerts i reptes, ben vigents, de la forma de celebrar lEucaristia dominical de les nostres comunitats cristianes . Pere Tena, bisbe auxiliar de Barcelona i un dels fundadors del Centre de Pastoral Litúrgica, expressa amb la seva habitual subtilesa i amabilitat la recerca dunes celebracions fi dels al misteri pasqual, a la identitat de la comunitat i al concili Vaticà II.
    Show book
  • La casa de les petites alegries - cover

    La casa de les petites alegries

    David Masobro

    • 0
    • 0
    • 0
    'De ben jove ja tenia la inquietud de donar conversa i ajudar persones que vivien al carrer. Sempre he tingut la intuïció que tots els homes i dones formem part d'una gran família i que els que estem millor hem d'ajudar els més febles. Aquesta idea es va transformar en vivència profunda quan vaig tenir la joia de conèixer Jesucrist i la seva manera de tractar i estimar els més petits. Després de diverses experiències, em vaig decidir a dedicar part del meu temps lliure a acompanyar malalts mentals. Des de l'any 2001 col·laboro setmanalment en un hospital psiquiàtric a través d'una associació que es dedica a l'acompanyament de malalts als hospitals. Hi vaig acompanyat de la meva dona i us podem dir que, tot i haver vist situacions ben dures, anar a l'hospital psiquiàtric ha estat per a nosaltres una autèntica escola d'estimació i gratuïtat'. Així explica l'autor l'origen de les històries que llegireu en aquest llibre, unes històries tendres i dures alhora, i que són una magnífica aproximació a una realitat que val la pena conèixer més del que habitualment la coneixem.  David Masobro García (Barcelona, 1970) és laic, casat, membre del Pradó i llicenciat en Estudis Eclesiàstics. Va estar al Seminari de Barcelona dels 22 als 26 anys. Actualment treballa com a administratiu a la Delegació de Pastoral Social de l'arquebisbat de Barcelona i és també secretari del cardenal arquebisbe emèrit. I des de l'any 2001 col·labora en un hospital psiquiàtric en l'acompanyament de malalts.
    Show book