Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El periodisme després de Twitter - Notes per a repensar l'ofici - cover

El periodisme després de Twitter - Notes per a repensar l'ofici

Albert Sáez

Publisher: 3i4 edicions

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

El periodisme després de Twitter és una reflexió sobre l'impacte de les xarxes socials i els dispositius mòbils en la gestió de la informació. L'obra parteix de la hipòtesi que el periodisme és una realitat històrica i, com a tal, podria desaparèixer. A partir d'aquí s'analitzen els canvis en el context cultural, econòmic i polític que afavoririen l'extinció del periodisme, a més dels nous hàbits de consum informatiu dels ciutadans. La conclusió apunta a la possibilitat que el nou lloc del periodisme sigui el que tenia inicialment: un espai de conversa entre els membres d'una comunitat social. Per esdevenir-ho, hauria de desprendre's d'algunes adherències pròpies de la seva organització a través dels mitjans de comunicació de massa i reprendre el seu vincle amb el públic i la seva essència narrativa.
Available since: 07/30/2016.

Other books that might interest you

  • Joan Clarós i Presas (1749-1827) - Monogràfic dedicat a Clarós i el seu temps - cover

    Joan Clarós i Presas (1749-1827)...

    Domingo Neuenschwander de Clarós

    • 0
    • 0
    • 0
    Una història apassionant, la recerca incansable de les pròpies arrels.L'autor d'aquest llibre, Domingo Neuenschwander de Clarós, ens descobreix el seu avantpassat, Joan Clarós i Presas, un d'aquells herois oblidats pel pas del temps.Els seus capitols, plens d'episodis de les guerres amb França de 1793 a 1814, ens expliquen extraordinàries historiès de l'Emporda, de Girona, de Figueres i delmateix Castell de Sant Ferran.
    Show book
  • 1001 secrets de la barcelona burgesa - cover

    1001 secrets de la barcelona...

    Núria Miret

    • 0
    • 1
    • 0
    Conegui les històries que amaga la burgesia barcelonina en els seus màxims anys d'esplendor
    
    Els indians van ser els iniciadors dels anys daurats de la gran burgesia barcelonina. Comerciants, aventurers, fills de bona família o simplement gent humil amb ganes de millorar, van tornar a Catalunya carregats de diners que van invertir en fàbriques, cases, artistes, comerços, hospitals... Sense ells el passeig de Gràcia no existiria com a tal, ni la Renaixença, el Modernisme o el mateix Eixample.
    Aquest llibre fa un retrat de la burgesia barcelonina, una atenció especial als diferents fotogrames que componen la seva vida: saber com es divertien, on estiuejaven, a quins llocs es reunien, com eren les seves relacions socials, etc. 
    
    •Les grans famílies: Güell, Santaló, Madrazo, Moragues, Xifré, Fabra, Batlló, Morera, Vidal, Gibert, Milà, De Riquer, Girona, López, Carbó, Amatller, Puig, Terradas, Domènech, Prat de la Riba, Arnús, etc.
    •Senyoretes casadores, monges, intel.lectuals i grans dames.
    •Un dia de cada dia: costums diaris, moda, missa, cultura, restaurants, teatres, festes, etc.
    •Mansions i palauets: l'Eixample, el Tibidabo, el passeig de Gràcia.
    
    Aquest és un retrat dels rituals, els esdeveniments i les formes de vida personal i familiar de la burgesia barcelonina. I ho fa endinsant-se en les interioritats familiars, en els negocis, en les celebracions –públiques i privades– i en el temps que dedicava a l'oci aquesta classe social que ha tingut tanta importància en el desenvolupament social i econòmic del nostre país. 
    
    Tot això sense perdre de vista el batec històric que els envoltava en cada moment: els anys d'esclat de la burgesia, de la seva màxima esplendor, coincideixen –no podia ser d'una altra manera– amb una ciutat plena de treballadors a les fàbriques i de classes menestrals que reivindiquen els seus drets i fan de Barcelona una urbs brillant, viva, dura i valenta. 
    
    Els burgesos són els que han fet Barcelona com la coneixem. Sense ells no hi hauria hagut Renaixença, Modernisme ni Noucentisme. Ni Pedrera, ni Casa Batlló, ni passeig de Gràcia, ni Eixample, ni Tibidabo, ni exposicions universals... La majoria van fer fortuna perquè eren uns grans emprenedors, però d'altres són fruit de negocis pocs clars –el mercat negre, l'esclavisme, etc– que cal, això sí, posar en el seu context històric. 
    
    El membre més important d'aquesta burgesia és l'empresari industrial. Al voltant del seu poder i la seva influència es desenvolupen els grans moviments artístics, socials, culturals i polítics que van impulsar el creixement de la ciutat entre els segles XIX i XX. Aquesta nova classe social va portar aires més moderns i nous a la seva vida privada i també en les seves relacions socials. El llibre també s'entreté a analitzar el paper de les dones, en l'associacionisme cultural i d'esbarjo i en les entitats que reforçaven aquest col.lectiu. Analitza el dia a dia de les famílies burgeses, les modes, les festes, les vacances i els llocs d'estiueig, i els plaers –confessables i inconfessables– d'aquesta classe social.
    Show book
  • La ruta blava - Viatge a les mars del Sur (1937) - cover

    La ruta blava - Viatge a les...

    Josep Maria de Sagarra

    • 0
    • 0
    • 0
    Després de dotze dies de navegació, la retina de Josep Maria de Sagarra per fi deixa enrere el Mediterrani i s'obre a tots els blaus de l'Atlàntic. És el 1937 i acaba de passar la nit de Cap d'Any a bord del Commissaire Ramel, on s'ha embarcat fugint de la guerra que comença a incendiar el continent europeu. Però el seu exili es converteix immediatament en lluna de mel.
    
    D'aquest viatge singular en va sortir La ruta blava, la crònica vibrant d'un català pel món. Hi ha la salabror picant del port de Marsella, la corba insular de les Antilles i la gran poesia mecànica del canal de Panamà. També el cor sobre el Pacífic, on vola l'albatros baudelerià i els tripulants s'aboquen a vils sainets després de tants dies a alta mar. Destinació final: Tahití.
    
    Llavors el que prometia ser el paradís autèntic, entre lagons fúlgids i cocoters, es converteix en una cosa encara més interessant: en un país real. És tot un món que desfila pel seu quadern, ple de comerciants xinesos, hotelers txecoslovacs, turistes americans fets de sucre, vells amb barba blanca i pareu, i les dues criatures de qui Sagarra es fa amic al món petit de Bora Bora…
    
    Fins que la retina s'acostuma a la llum de nous colors, i ja trobes a faltar els de casa: "Per això només accepto Punaauia com un parèntesi que no pot durar gaire, perquè, a mesura que he anat penetrant dintre el gust d'aquest país, m'he convençut que més m'estimo morir fusellat a Europa que coronat de flors i picat de mosquits dins la petxina de nacre de la Polinèsia." D'aquesta matèria estan fets els grans viatges.
    Show book
  • Avi et trauré d'aquí! - Una promesa per evitar que ningú caigui mai més en l'oblit - cover

    Avi et trauré d'aquí! - Una...

    Joan Pinyol

    • 0
    • 0
    • 0
    NOVA EDICIÓ ACTUALITZADA
    Avi, et trauré d'aquí! és el resultat d'una promesa, la que Joan Pinyol va fer a Joan Colom, l'avi que no va conèixer, el republicà exhumat d'una fossa comuna per la dictadura i traslladat al Valle de los Caídos sense el permís de la família. És el compromís adquirit davant la cripta on té les despulles, que reposen al costat del seu botxí. Algun dia descansaran al costat de la seva gent. 
    És el relat d'un cas dramàtic que posa en relleu les conseqüències nefastes de la guerra en la vida de les persones. Un crit d'alerta i denúncia a tots els que sempre miren cap a una altra banda quan s'ha de fer memòria.
    El llibre recull el periple vital de Joan Colom des de l'octubre de 1938, quan va ser mobilitzat per la República, fins poc després de la seva mort en un camp de presoners lleidatà, el març de 1939. També documenta l'odissea de la família des del 2008 lluitant per treure l'avi del mausoleu franquista. I acaba amb una mà estesa a l'esperança, en forma d'una carta escrita per Joan Pinyol als fills, per evitar que es perdi el record de Joan Colom.
    Show book
  • Lluitar amb el diable - Memòries de la presó - cover

    Lluitar amb el diable - Memòries...

    Ngugi wa Thiong'o

    • 0
    • 0
    • 0
    "Ocupo la cel·la 16 d'un bloc en què hi ha divuit presos polítics més. Aquí jo no tinc nom. Només soc un número en un expedient: K6,77"
    Així comença Lluitar amb el diable, de Ngũgĩ wa Thiong'o. L'autor relata com va ser condemnat a la Presó de Màxima Seguretat de Kamĩtĩ, sense judici, per haver escrit una obra de teatre de gran èxit en la seva llengua i per al seu poble. També explica com decideix escriure una novel·la en paper higiènic amagant-se de la vigilància dels seus carcellers en un intent de lluitar contra la humiliació.
    Ngũgĩ wa Thiong'o expressa el dolor causat per la separació de la seva família i mostra l'esperit de resistència que permet l'esperança. L'obra és també una reflexió sobre l'empresonament de persones que constitueixen un símbol per a la resta com a forma de repressió i de control del poble.
    Show book
  • Els llibres galàctics 1966-2018 - cover

    Els llibres galàctics 1966-2018

    Jaume Sisa

    • 0
    • 0
    • 0
    Un «tot Sisa» amb les lletres, poemes, aforismes i textos dispersos del cantautor galàctic i els seus alter egos. 
    Edició d'Ignasi Duarte.  
    Reunim en dos volums l’obra (quasi) completa de Jaume Sisa, el cantautor galàctic autor del clàssic Qualsevol nit pot sortir el sol, i els seus alter egos Ventura Mestres, Ricardo Solfa, Armando Llamado i el Viajante. Repartits en set llibres, cada un dels dos volums expliquen les vides conquistades per Sisa: la vida cantada, la somiada, la pensada, la viscuda, la prestada, l’amagada i la reencarnada. 
    El llibre primer, «Lletres musicals», conté la col·lecció íntegra de cançons de Sisa, puntejades pels pròlegs que Ventura Mestres, el seu comentarista oficial, n’ha escrit al llarg dels anys. El segon, «Poesia dispersa», compagina poemes i prosa poètica. El tercer, «Rumiacions», reuneix una quarantena d’aforismes que expressen el pensament de l’autor. El quart, «Autoxocs Lavida», aplega correspondència, articles de premsa, un dietari inèdit, dedicatòries i parlaments; el resultat és una vivíssima autobiografia fragmentària. El cinquè, «In­térprete polifacético», inclou l’escassa obra escrita de Ricardo Solfa: una targeta de visita. El sisè, «Cancionero y variedades», és el llibre d’Armando Llamado, la màscara més esquiva de Sisa, autor de les cançons de Solfa i de tres poemaris que veuen la llum aquí per primer cop. El setè i últim llibre, «El Viajante», unifica a través de l’ens metafòric d’un viatjant de comerç –on nien Sisa, Mestres, Llamado i Solfa– el mostrari de sensibilitats i contradiccions que exemplifiquen la cosmovisió galàctica general.
    Show book